کتاب خاطرات دکتر علینقی عالیخانی در ادامه پروژه تاریخ شفاهی تاریخ معاصر ایران که به کوشش زنده یاد حبیب لاجوردی و با بودجه دانشگاه هاروارد انجام شده است.
دکتر علینقی عالیخانی زاده ۱ بهمن ۱۳۰۷ – درگذشته ۴ تیر ۱۳۹۸ وزیر، اقتصاددان و رئیس دانشگاه تهران بود. وی یکی از نخستین تکنوکرات هایی بود که در سال های آغازین دهه ۱۳۴۰ (خورشیدی) وارد کابینه دولت شد که در دهه بعد به عنوان یکی از کارآمدترین تشکیلات کارشناسی در جهان شناخته شد.
در دوران تصدی وزارت اقتصاد توسط علینقی عالیخانی، طی دوره ای ده ساله تا سال ۱۳۵۲، اقتصاد ایران متوسط رشد اقتصادی سالانه ۱۱٫۵ درصدی و متوسط نرخ تورم سالانه ۲٫۶ درصدی را تجربه کرد. به همین دلیل، این دوره را دوران طلایی اقتصاد ایران می نامند. همچنین نرخ دلار آمریکا که از سال ۱۳۳۲ در قیمت ۸۰ ریال ثابت مانده بود، در دوران وزارت عالیخانی بیش از ده درصد از ارزش خودش در برابر ریال از دست داد و به قیمت ۷۰ ریال رسید. نرخی که تا بهمن ۱۳۵۷ ثابت ماند.
همانطور که بیان شد کتاب خاطرات دکتر علینقی عالیخانی طی پروژه تاریخ شفاهی دانشگاه هاروارد توسط حبیب لاجوردی ضبط و توسط کتابخانه پرشین پی دی اف در اختیار دوستداران تاریخ و کتاب به صورت رایگان قرار می گیرد.
با درود بر کلیه کارکنان و عزیزان این سایت، بسیار بسیار سپاسگزارم بخاطر اینهمه محبت و نظر لطفی که به قشر فرهنگی و کتابخوان دارید و کتابهای بسیار مهمی را که با کج سلیقگی و سلیقه عده ای بیسواد و خاص ممنوعه اعلام شده اند را در معرض دانلود انهم بصورت رایگان قرار میدهید، به خدا دوست داشتم ادم پولداری بودم و میلیونها تومان به سایت هدیه مالی میکردم. شمایان پاسدار و شوالیه های فرهنگ و تمدن ایران هستید امیدوارم همیشه تندرست و موفق باشید!
دکتر عالیخانی: در جریان بالا رفتن قیمت نفت و بنزین، دولت متأسفانه هیچ موفقیتی به دست نیاورد.اشتباه ما هم بیش از آن که اشتباه اقتصادی باشد عدم فهم شرایط و مسائل سیاسی یک مملکتی شبیه ایران بود. ساواک به کلی با این کار مخالف بود و پاکروان که برخلاف همه ما شعور سیاسی داشت، با من تماس گرفت و واقعاً با گله گفت: چرا چنین کاری را کردید؟ من به عنوان رئیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور، از طریق راننده ام متوجه شدم که شما قیمت ها را بالا بردید
برشی از همین کتاب رو گذاشتم تا متوجه بشید چیزی که در مورد اقتصاد اون دوره نوشتید صحت ندارد
سپاسگذارم