کتاب طب فشاری برای دردهای عمومی اثر کریس جرمی و جان تیندال که توسط الینور لاینز و کاترین پیت ویراستاری شده و به دست ابوالفضل ارجمند ترجمه و توسط انتشارات نشر فاضل منتشر شده است.
طب فشاری یا فشار درمانی یک روش درمانی باستانی است که خاستگاه آن چین است و امروزه هنوز بسیاری از آدمها برای مقاصد مختلف از طب فشاری استفاده میکنند، از درمان بیماریها گرفته تا القای آرامش و تسکین به جسم.
هر چند طب سوزنی روشی است که بیشتر در چین به طور گسترده استفاده میشود، اما طب فشاری اساساً همان است اما بدون استفاده از سوزن. طب سنتی چینی میگوید هر فرد در تمام بدن اش نقاط طب فشاری دارد، که در امتداد کانال های انرژی قرار گرفته است.
چینی ها باور دارند نیروی زندگی، یا چی در یک فرد به این نقاط انرژی سرازیر میشود و اگر این نقاط دچار سکون و رکود شده باشند، طب فشاری یا فشار درمانی میتواند به برانگیختن شان کمک کند.
بر اساس یک نظریهی چینی، ۱۲۲ کانال اصلی در بدن وجود دارد، که به اندام های اصلی متصل است و به حفظ توازن بدن کمک میکند. اگر یکی از این نقاط در کانال انرژی دچار ناهماهنگی شود، میتواند درهای جسم را به روی بیماری و درد بگشاید.
متخصصان طب فشاری عموماً از انگشتان، کف دستها، یا آرنجها استفاده میکنند تا به هر یک از این نقاط فشار وارد کنند و به آرامی آنها را ماساژ دهند تا انرژی موجود در کانالها را دوباره به جریان بیندازند. بسیاری از آدمها برای تسکین نوعی درد به متخصص طب فشاری یا فشار درمانی مراجعه میکنند.
در دنیای پیشرفته کنونی که بسیاری از شاخه های جدید علوم پزشکی رشد برق آسایی داشته اند، شاخه های مختلف علوم سنتی پزشکی نیز از این جریان عقب نمانده همزمان گامهای ترقی را پیموده اند، بطوری که اکنون در بسیاری از کشورها کلینیک های درمانی طب سنتی پا به پای کلینیک های مدرن مشغول فعالیت هستند. یا گاه در مورد علومی چون طب سوزنی (که خاستگاه آن مشرق زمین، بویژه از کشورهایی چون چین و ژاپن است) بسیاری از اصول بنیادین آن از طریق علوم جدید پزشکی چون فیزبولوژی کاملا به اثبات رسیده است.
به این منظور مجموعه حاضر جهت آشنایی هر چه بیشتر خوانندگان با کاربردهای روزمره طب فشاری (شاخه ای از ظب سوزنی) تهیه شده است. در این کتاب سعی شده تا تسکین بسیاری از دردهای روزمره که ما در زندگی معمول خود با آن دست به گریبان هستین با استفاده از حرکات ساده فراهم شود.