کتابی که اینک با نام لکه ننگ تقدیم شما می شود؛ ابتدا به صورت خلاصه در مجلۀ سپید و سیاه و سپس به شکل کتابی مستقل در مهرماه ۱۳۳۵ توسط انتشارات بنگاه مطبوعاتی افلاطون منتشر شد. در آن تاریخ نام نویسنده آن هری گِرِی برای خیلی ها شناخته شده نبود. همان طور که امروز هویت اصلی س. افسانه، مترجم آن بر ما پوشیده است.
لکه ننگ یکی از معدود خودزندگینامه های گنگستری واقعی است که تاکنون منتشر شده و منتقدان باور دارند که با وجود برخی قسمت های تخیلی حاضر در کتاب، قسمت عمده آن خاطرات هری گری بوده و زمانی به نگارش درآمده که در زندان “سینگ-سینگ” به سر می برده است.
دهه بیستم میلادی (۱۹۳۰-۱۹۲۰) زمان شکل گیری و ظهور اسطوره های گانگستری در نیویورک بود. داستان این کتاب هم براساس وقایع زندگی یک گانگستر یهودی ساکن نیویورک آمریکا در بین سالهای ۱۹۱۰ و ۱۹۳۳ شکل می گیرد.
گِرِی در این کتاب پرده از جنایت های بیرحمانه گانگستری بر می دارد. لکه ننگ بعدها الگویی شد برای فیلم های گانگستری که از معروفترین آنها می توان به فیلم ایتالیایی-آمریکاییِ “روزی روزگاری در آمریکا” اشاره کرد.
گری پس از لکه ننگ (۱۹۵۲) دو کتاب دیگر نیز منتشر کرد. Call Me Duke (به فارسی: مرا دوک صدا کن) در سال ۱۹۵۵ و Portrait of a Mobster (به فارسی: تک چهره یک تبهکار – ترجمه شده با عنوان: سلطان گانگسترها) در ۱۹۵۸ که باز هم بر اساس تجربیات شخصی وی به عنوان یک گانگستر نوشته شده بودند، ولی موفقیت لکه ننگ را کسب نکردند.
کتاب لکه ننگ ترجمه ای است از کتاب The Hoods (به فارسی: اراذل و اوباش) نوشته Harry Grey که در سال ۱۹۵۲ در آمریکا منتشر شد.