تافلر در کتاب موج سوم به زیبایی هرچه تمام تر آینده جهان را به تصویر کشیده است. او به مخاطب خود چگونگی تغییر در شیوهٔ زندگی، تجارت و ارتباطات بر پایه نیازهای انسان و در چهارچوب فناوری ها را آموزش می دهد.
کتاب موج سوم این توانایی را دارد که ذهن انسان را باز کند تا بتواند درک درستی از مشاغلی که در آینده برای انسان مفید خواهد بود داشته باشد. زیرا با ورود به هر موجی یک سری مشاغل به وجود آمده و بخشی از مشاغل از بین می رود و کم رنگ می شود.
تافلر برخلاف بسیاری از نظریه پردازان عقیده دارد که کار جهان به جنون کشیده نشده، بلکه در پسِ هیاهو و قیل وقال حوادث به ظاهر بی ربط، طرحی شگفت انگیز و امیدبخش نهفته است. این کتاب تصویری است از آن طرح و آن امید. موج سوم به کسانی تعلق دارد که فکر می کنند داستان بشری به انتها نرسیده و تازه آغاز شده است.
موج سوم تمدن کهن را که بسیاری از ما در آن پرورش یافته ایم، توصیف می کند و تصویری دقیق و جامع از تمدن نوینی که در حال شکوفایی است ارائه می دهد.
قانون ۱-۹-۹۰ (یک، نه، نود)
آلوین تافلر در کتاب موج سوم می گوید وقتی یک موجی وارد یک کشوری میشود مردم به سه دسته تبدیل می شوند:
۱. دسته اول که همون یک درصد هستند با موج همراه و هم سو می شوند و آن را قبول می کنند و سود بسیار زیادی می برند. این دسته افراد، ریسک پذیر هستند که همیشه موفقیت های چشم گیری دارند.
۲. دسته دوم آن ۹ درصد افراد به اصطلاح زرنگ جامعه هستند که صبر می کنند ببیند آیا آن یک درصد سود می کنند یا نه؟
این افراد سود کمتری نسبت به اون یک درصد کسب میکنند. این افراد در کل افرادی هستند که ریسک های بزرگی نمیکنند و البته که سودهای کلانی هم نمی توانند ببرند.
۳. دسته سوم ۹۰ درصد مابقی جامعه هستند که موج می آید و از رویشان عبور میکند و له شان میکند، این افراد اگر ضرر نکنند هیچ سودی نصیبشان نمی شود. این افراد اصلا ریسک پذیر نیستند و افراد عادی جامعه رو تشکیل میدهند که همیشه از زندگی ناراضی هستند و همه افراد دسته ۱ رو مسخره میکنند!