کتاب پس از شصت سال جلد اول از سه گانه ای است که به همت “عرفان قانعی فرد”، پیرامون “زندگی و خاطرات جلال طالبانی” تالیف شده است.
زندگی و خاطرات جلال طالبانی از این جهت حائز اهمیت است که وی به عنوان رئیسجمهور عراق و رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق، یکی از کردهای عراق است که در این برهه حساس از تاریخ، به مقام قابل توجه ریاست یک کشور عربی دست یافته است.
او از مدتها پیش فعالیتهای خود را در عراق و ایران آغاز کرد و “پس از شصت سال” که نخستین جلد از مجموعه خاطرات اوست، از اطلاعات خاصی برخوردار است.
این مجلد زندگی و خاطرات جلال طالبانی را از اواسط سال ۱۹۳۳، یعنی زمانی که او متولد شد، تا سال ۱۹۶۶ پوشش میدهد. وی از جمله چهرههایی است که چه قبل و چه بعد از انقلاب همیشه تحت حمایت ایران بوده است.
اساسی ترین جنبه کتاب این است که مطالب مندرج در آن، طی بازدیدهای فراوان نویسنده از مکانهای مختلف از گفتگو با افراد بسیاری که با جلال طالبانی آشنا بودهاند، جمع آوری شده است.
عرفان قانعی فرد در مقدمه یک نمای کلی از چگونگی تالیف این کتاب ارائه میدهد. او در ابتدا به اولین تصاویری از “جلال طالبانی” میپردازد که در جریان درگیریهای ایران و عراق در ذهنش داشته و سپس به بیان خاطرات خویش و چگونگی نوشتن اثر پیش رو میپردازد. بدون شک “پس از شصت سال “برای درک وضعیت کنونی کردستان عراق بسیار تعیین کننده خواهد بود.
عرفان قانعیفرد زادهٔ ۲۰ آبان ۱۳۵۵ در مریوان پژوهشگر و مورخ ایرانیست که در زمینهٔ مطالعات خاورمیانه تحصیل کردهاست. انتقادات وسیعی از طیفهای مختلف از او شده و او متهم به جعلیات و تحریف روایات شده است.
او با شخصیتهای سیاسی ـ امنیتی مانند جلال طالبانی، عیسی پژمان، فؤاد معصوم، نوری مالکی، کنت پولاک، نوآم چامسکی، جیمز بیکر، رابرت آرمائو، برهم احمد صالح، پرویز ثابتی گفتگوهایی داشته و دربارهٔ موضوعاتی مانند کُردها، خاورمیانه و تروریسم با وی مصاحبههایی در رسانه…