کتاب آشوب یادها اثر علی اکبر سعیدی سیرجانی، ادیب، پژوهشگر، نویسنده و فعالِ سیاسی است. او در ابتدای کتاب آشوب یادها می نویسد:
چهارده سال پیش ، روزی که صورت مثله شده و در هم ریخته مقاله خود را در مجله “خوشه ” دیدم و پی بردم که سرنوشت رد و قبولی مقالات به دست سردبیران معذور و نامرئی افتاده است ، قلم شکسته دم در کشیدم و به کنج خاموشی و فراموشی خزیدم .
این سکوت سنگین سالها ادامه داشت و شرط عقل نیز چنین بود. آخر ، نویسندگی حرفه من نبود که با تحمل هرخواری: ود واری برای گذران زندگی بدان ادامه دهم ، قلم را هم هرگز نردبان ترقی نکرده بودم که در شرایط خان ان را به راههای متفاوت و گاهی متناقض بدوانم.
خاموشی ناگزیر و متمادی به تدریج شوق نویسندگی را در اعماق ضمیر من به فراموشی سپرد ، و بس که خاموش نشستم سخن از یادم رفت . نوازنده ای که سالها دستش به ساز نرسیده و انگشتانش بر تارهای أن نلغزیده باشد ، کم کم مهارت و نرمی پنجه را از دست می دهد…..
علی اکبر سعیدی سیرجانی ادیب پژوهشگر و نویسنده ایرانی در تاریخ بیست آذر ماه سال ۱۳۱۰ در سیرجان متولد شد. پس از تحصیل در دوره دبستان در زادگاهش در سال ۱۳۲۷ برای ادامه تحصیل وارد دانشسرای مقدماتی کرمان شد. در سال ۱۳۳۰ برای تحصیل در رشته فلسفه به دانشگاه تهران رفت و همزمان با پایان یافتن تحصیلش پدر خود را از دست داد.
بعد از چند سال تدریس در مناطق سیرجان و بم به تهران رفت و نخستین همکاریهای خود را با دکتر معین برای لغت نامه دهخدا آغاز کرد. وی از سال ۴۴ تا ۵۷ با بنیاد فرهنگ ایران همکاری داشت و واژگان قسمت حرف میم از لغت نامه را بر عهده داشت. وی با ارائه مقالات فرهنگی در مجلاتی چون نگین و بامشاد به نقد حکومت وقت میپرداخت.