ماجراهای تن تن یک مجموعه کتاب۲۴ جلدی از آلبوم های کامیک فرانسوی-بلژیکی طراحی و نوشته شده توسط ژرژ پروسپه رمی، کارتونیست بلژیکی که با نام مستعار هرژه می نوشت، می باشد. این مجموعه ها یکی از محبوبترین کامیک های اروپایی سدهٔ بیستم میلادی بودند. در سال ۲۰۰۷ یعنی یک سده پس از تولد هرژه در ۱۹۰۷، تن تن در بیش از ۷۰ زبان و بیش از ۲۰۰ میلیون نسخهٔ فروش چاپ شده و در رادیو، تلویزیون، تئاتر و فیلم مورد اقتباس قرار گرفته شده است.
ماجراهای تن تن در 24 جلد توسط هرژه منتشر شده اما در پرشین پی دی اف 30 جلد منتشر گردیده است. علت آن را در ادامه خواهید خواند.
کمیک های تن تن که توسط هرژه نوشته شده بر اساس سال انتشار به شرح زیر است و شما در این مطلب به تمامی جلدهای این مجموعه داستانی دسترسی خواهید داشت.
۱. تن تن در سرزمین شوراها (۱۹۲۹)
۲. تن تن در کنگو (۱۹۳۱)
۳. تن تن در آمریکا (۱۹۳۲)
۴. سیگارهای فرعون (۱۹۳۴)
۵. گل آبی (۱۹۳۶)
۶. گوش شکسته (۱۹۳۷)
۷. جزیره سیاه (۱۹۳۸)
۸. عصای اسرار آمیز (۱۹۳۹)
۹. خرچنگ پنجه طلایی (۱۹۴۱)
۱۰. ستاره اسرار آمیز (۱۹۴۲)
۱۱. راز اسب شاخدار (۱۹۴۳)
۱۲. گنجهای راکهام (۱۹۴۴)
۱۳. هفت گوی بلورین (۱۹۴۸)
۱۴. معبد خورشید (۱۹۴۹)
۱۵. سرزمین طلای سیاه (۱۹۵۰)
۱۶. هدف کره ماه (۱۹۵۳)
۱۷. به ماه قدم گذاشتیم (۱۹۵۴)
۱۸. ماجرای تورنسل (۱۹۵۶)
۱۹. کوسه های دریای سرخ (۱۹۵۸)
۲۰. تن تن در تبت (۱۹۶۰)
۲۱. جواهرات کاستافیوره (۱۹۶۳)
۲۲. پرواز شماره ۷۱۴ (۱۹۶۸)
۲۳. تن تن و پیکاروها (۱۹۷۶)
۲۴. تن تن و هنر الفبا (۱۹۸۳ ناتمام، ۱۹۸۶ چاپ اولیه، ۲۰۰۴ چاپ کامل)
انتشارت یونیورسال، به مدیریت ماردیک بوغوسیان، برای نخستین بار و با مجوز رسمی ناشر در ایران اقدام به ترجمه و چاپ داستان های مصور و تمام رنگی ماجراهای تن تن و میلو کرد.
نخستین کتاب های تن تن در سال ۱۳۵۰ توسط انتشارات یونیورسال چاپ شدند. این کتاب ها در قطع بزرگ و ظاهری جذاب با استقبال کودکان و نوجوانان مواجه شدند. جذابیت داستان ها و ترجمهٔ روان خسرو سمیعی و پخش پویانماییهای تن تن از تلویزیون، کافی بود تا ناشر طی سال های بعد، کتاب های دیگری از مجموعه ماجراهای تن تن و میلو را روانهٔ بازار ایران گرداند.
انتشارات یونیورسال تا سال ۱۳۵۶، بیست و دو عنوان از ماجراهای تن تن و میلو را به چاپ رساند که شامل همه کتاب ها غیر از تن تن در شوروی (اولین کتاب) و تن تن و هنر الفبا، (که آن زمان هنوز منتشر نشده بود)، بود.
پس از انقلاب انتشارات یونیورسال چاپ کتاب ها را متوقف کرد و این کار برای مدتی توسط سایر ناشرین از جمله انتشارات ونوس هم ادامه داده شد که متأسفانه به پای یونیورسال هم نمی رسید. چند سال بعد از انقلاب ۱۳۵۷، چاپ و پخش ماجراهای تن تن و میلو متوقف شد.
محتوای داستان های تن تن اکثراً ماجراجویانه اند، گاهی خیالی و علمی–تخیلی و گاهی رویکردی سیاسی دارند. درحالیکه اپیزودهای اولیه فضای فانتزی و شوخ طبعانه تری دارند در اپیزودها بعدی ماجراها به تدریج به سمت واقع گرایی پیش می روند.
از میانه های ۱۹۳۰ به جزئیات مد و فناوری دقت بیشتری می شود. همه داستان ها دارای بیشماری موقعیت های طنز و تصاویر خنده دارند که یادآور اسلپ استیک در فیلم های صامت ۱۹۲۰ هستند. ویژگی مهم این مجموعه طراحی های عالی آن است و وفاداری به واقعیت در تصویر کردن اشیایی چون ماشین و قطار و ساختمان ها. طراحی های هرژه به روش لینیه کلر Ligne claire کشیده شده اند، فیگورهایی با مرز مشخص و سطوح رنگی یکنواخت و بی سایه.
نکاتی در مورد مجموعه کتاب ماجراهای تن تن که در پرشین پی دی اف منتشر شده است:
1- کتاب تن تن در استامبول فقط در ایران البته به این شکل و شمایل و نام چاپ شده است. این کتاب در واقع تغییر یافته کتاب تن تن در سرزمین شوراها می باشد که به دلیل سیاست های ایران در آن دوره و منع کردن کتاب از جنبه سیاسی داشتن به این طریق درآمد. این کتاب در آن زمان، توسط انتشارات اوریژینال چاپ شد در قالب ۳ کتاب:تن تن در استامبول، خبرنگار، فرودگاه که به دلایلی چون رنگ آمیزی خودسرانه ناشر، دست بردن در متن کتاب و… با استقبال خوبی مواجه نگشت.
2- تنتن و دریاچه کوسهها بر اساس ماجراهای تنتن و میلو در سال ۱۹۷۲ منتشر شد. این فیلم توسط هرژه، نویسنده داستانهای تنتن نوشته نشده؛ بلکه توسط کمیکنویس بلژیکی گرِگ، که دوست هرژه بود نوشته شده است.
3- دو کتاب تن تن و پرتقال های آبی و کشتی اسرار آمیز نیز بر اساس فیلم های ساخته شده با موضوع تن تن منتشر و برای دوستداران مجموعه ماجراهای تن تن در این پست قرار گرفته است.