کتاب دیباچه ای بر انقلاب ها در زمینه بررسی نظری و تاریخی انقلاب ها حاوی مطالب فراوان و موثری است اما پیش از ورود به مباحث کتاب، به نظر می رسد که آشنایی با نظریه های انقلاب و طرح دیدگاه های نظری پیرامون انقلاب ها می تواند به خوانندگان این اثر کمک نماید تا درک بهتری از پدیده ی انقلاب ها داشته باشند. لذا، در اینجا تلاش می گردد هرچند به صورت مختصر سیر نظریه پردازی انقلاب ها را بیان. داریم با توجه به اینکه کتاب حاضر بر اساس دیدگاه های نظری جک گلدستون تدوین شده است در اینجا نیز با محوریت گونه شناسی وی از نظریه های انقلاب، به تبیین نظریه ها پرداخته می شود. البته، به منظور تکمیل بحث، نظریه های دیگر نیز در قالب نظریات کلاسیک مطرح می گردد.
مطالعه این کتاب کوچک در حوزه ی نظری و تاریخی انقلاب ها می تواند برای ایرانیان مناسب و مفید واقع شود. مردم ایران، چه آن هایی که در شکل گیری انقلاب نقش داشتند و در آن دوران می زیستند و چه آن هایی که پس از پیروزی انقلاب به دنیا آمدند، بایستی به دنبال درک معنای انقلاب خود در متن رویدادهای مشابه دیگر باشند. هدف از نگارش این کتاب، نه ستودن و نه سرزنش انقلاب هاست. در عوض، این نوشتار به دنبال درک عوامل وقوع انقلاب ها، شناسایی فرایندها و مراحل بروز آن ها، و بررسی چگونگی گسترش و تغییرشان در مسیر طولانی تاریخ است.
کتاب دیباچه ای بر انقلاب ها حاصل سال ها تحقیق و مطالعه ی نویسنده ی مشهور حوزه ی انقلاب ها جک گلدستون است. وی در این اثر، تلاشی بلندپروازانه را برای دستیابی به سنتزی از رویکرد ساختاری و کارگزاری و یافتن چارچوبی نوین در مطالعه ی انقلاب ها دنبال می کند. این نوشته از معدود کتبی است که در کنار حجم نسبتاً کم آن، حاوی اطلاعات فراوان نظری و تاریخی می باشد که با ادبیاتی شیوا و روان، داستان انقلاب های جهان را از دوران باستان تا به امروز روایت می کند. در مجموع، می توان گفت که این کتاب، دانشنامه ای کوچک پیرامون مباحث نظری و علمی، افراد و شخصیت های برجسته، وقایع مهم تاریخی و تاریخ انقلاب هاست.