کتاب سرگذشت تمدن اثر کارل لوتوس بکر و فردریک دنکاف است که توسط علی محمد زهما ترجمه شده و در پنج بخش تدوین شده است: در بخش اول تمدن های دیرین یا کهن بررسی شده اند؛ نویسندگان در این قسمت، نگاهی به تمدن های سومریان، مصریان و آشوریان دارند؛ بخش دوم تمدن های یونان و روم را مورد توجه قرار می دهد و در بخش سوم که با عنوان سرآغازهای تمدن جدید شروع می شود عناوینی همچون سرنگون شدن امپراتوری روم ، تمدن رومی و مسیحی سده های میانه و پایان سده های میانه و آغاز تمدن عصر نوین به چشم می خورد. همچنین در بخش چهارم با عنوان روشنگر تمدن نوین و انقلاب های سیاسی و اجتماعی جهان نویسندگان تلاش کرده اند تا به ریشه های انقلاب فرانسه و تبعات آن بپردازند، هم چنین موضوعاتی همچون یکپارچه شدن ایتالیا، یکپارچه شدن آلمان وجنگ فرانسه و پروس در این بخش مورد بررسی قرار گرفته است؛ بخش پنجم نیز از انقلاب صنعتی و تغییراتی که در پی آن در دنیای معاصر حادث شد، سخن به میان می آورد و در نهایت کتاب با نگاهی به دو جنگ جهانی و علل ایجاد آن ها و پیامدهایی که برای ملت ها داشتند وهم چنین بررسی روند تحولات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی بعد از دو جنگ، به پایان می رسد.
نخستین آدمیان متمدن، دنیای زمان و مکان خود را اندکی گشاده تر کردند، اما نه چندان زیاد، حدود شش هزار سال پیش، در وادی دجله و فرات قومی می زیست به نام سومری که از برخی جهات تمدنی بسیار بلند پایه داشت. درباره بنائی و کشاورزی و ساختن آثار زیبای هنری چیزهای بسیار می دانست اما اندیشه آنان درباره بشر و جهان، کاملا محدود بود و…
کارل لوتوس بکر (7 سپتامبر 1873 – 10 آوریل 1945) یک مورخ آمریکایی بود.وی در واترلو ، آیووا به دنیا آمد. وی در سال 1893 به عنوان دانشجوی مقطع کارشناسی در دانشگاه ویسکانسین ثبت نام کرد و در حالی که در آنجا بود، به تدریج به مطالعه تاریخ علاقه مند شد. بکر که برای کار فارغ التحصیل باقی مانده بود، زیر نظر فردریک جکسون ترنر تحصیل کرد، که مشاور دکترای او در آنجا شد. بکر دکترای خود رادر سال 1907دریافت کرد. وی جان وندل اندرسون استاد تاریخ در گروه تاریخ دانشگاه کرنل از 1917 تا 1941 بود.