قانون در طب یا به اختصار قانون مهمترین کتاب ابن سینا در زمینه پزشکی ست که ادعا شده نزدیک به هفتصد سال در مراکز علمی اروپا تدریس می شد و پس از کتاب مقدس دومین کتابی که در اروپا به چاپ رسید، کتاب قانون ابوعلی سینا بود. حتی در دوران کنونی نیز ادعا می شود به عنوان بخش مهمی از طب کهن در مهم ترین مراکز و دانشگاه های جهان تدریس می شود.
اصل کتاب قانون ابن سینا به زبان عربی نوشته شده است که چند صد سال به عربی تدریس می شد و سرانجام عبدالرحمن شرفکندی (هَژار) در دهه های ۱۳۴۰ و ۱۳۶۰ خورشیدی، آن را به زبان فارسی ترجمه کرده است.
این کتاب مهم ترین و مفصل ترین کتاب ابن سینا در طب و از اُمّهات کتب طبی در تمدن ایران پس از اسلام و از جمله مهم ترین آثار پزشکان دنیای قدیم است.
کتاب قانون اثر شیخ الرئیس ابوعلی سینا مهمترین، تالیف طبی اوست. در توضیحات ناشر آمده است: «این کتاب مهم ترین تألیف طبی ابن سینا و دایره المعارفی عظیم در این علم است و یکی از مهم ترین و بزرگ ترین کتاب های طبی اروپا در قرون وسطی بوده است. کتاب قانون بر کتاب “حاوی” رازی و کتاب “طب مالکی” اهوازی و حتی بر آثار جالینوس تفوق یافت و مدت شش قرن همة کتب پزشکی تحت تأثیر آن بود. قانون شامل پنج “کتاب” است که هر یک به چندین “فن”تقسیم شده است:کتاب اول، در امور کلیة طب؛ کتاب دوم، در ادویة مفرده؛ کتاب سوم( در سه مجلد)، در امراض جزویه ای که بر اعضای بدن از سر تا پا واقع می شود؛ کتاب چهارم، در امراض جزویه ای که مختص به عضوی نیستند؛ و کتاب پنجم، در ادویة مرکبه (قرابادین یا داروسازی). دورة 8 جلدی منتشره شامل 5 کتاب مذکور بعلاوة یک جلد نمایة موضوعی کتاب قانون است.»
این کتاب را انتشارات «سروش» منتشر کرده است.