زندگی مبارزه خطرناکی است پیروزی و شکست در آن وابسته به توانایی افراد در به کارگیری استراتژی مناسب است. هر کس از تاکتیک بهتری استفاده کند کامیابی او درخشانتر خواهد بود. کتابی که در دست دارید با این فلسفه به رشته ی تحریر درآمده که استراتژیهای میدان جنگ به طور کامل با استراتژیهای میدان کار زار زندگی تطابق دارد و می توان همان تدابیری را که برعلیه دشمن جنگی به کار میرود در قلمرو کسب و کار بر علیه رقیب، در میادین ورزشی بر علیه حریف و در زندگی شخصی برای مقابله با افرادی که می کوشند شما را در جهت منافع شان تحت سلطه و نفوذ در آورند به کار گرفت.
هنر جنگ مسأله حیاتی است. مسیری است که به زنده ماندن و یا هلاکت منجر می شود. به همین دلیل استراتژیهای جنگی بسیار دقیق، زیرکانه و تأثیرگذار طراحی شده است. یک فرمانده ی خوب باهوش و مدیر و زیرک است. در تصمیم گیری سریع و در اقدام، سرعت عمل دارد. می داند زمانی جنگ را می برد که بداند چه موقع حمله کند، و چه وقت نه و می داند چگونه با نیروهای زیر دست و بالا دست تعامل و همکاری داشته باشد. او آشنایی کامل به مصائب و بلایای جنگ دارد کم حرف و راز نگه دار است و نیز عادل و درستکار. یکی از کارهایش به صف کردن دسته ها و فرستادن آنان به منطقه خطر است. او در لحظات بحرانی مانند شخصی که از بلندی بالا رفته و نردبان پشت سرش را پایین می اندازد، افراد را به قلب منطقه ی دشمن منتقل و در همان حال دستور تخریب پل های پشت سر را صادر می کند تا آنان بدون امید به بازگشت خود را به آب و آتش بزنند و قابلیتهایشان را در حد کمال به انجام رسانند. فرمانده توانا در تهاجم مخوف و در دفاع سرسخت و شکیباست. لحظه ای از اتحاد و انسجام قوایش غافل نشده و پیوسته آتش اشتیاق را در آنان بر می انگیزد.
آنچه گفته شد تنها اشاره ای کوتاه به بعضی از استراتژی های مندرج در این کتاب است که می توان آنها را به اهداف حرفه ای، شخصی، خانوادگی، اجتماعی و غیره تعمیم داد و به عنوان شاه کلید برای ایجاد دگرگونیهای مثبت در تمام جنبه های زندگی از آن بهره گرفت. زمامداران و فرماندهان نظامی که در این کتاب به عملکردشان اشاره شده از سراسر دنیا و دوره های مختلف از جمله جهان باستان، قرون وسطی، دوره ی رنسانس و دوره ی دنیای مدرن برخاسته اند و در داشتن تدبیر، سیاست و رشادت و سایر ویژگیهای یک فرمانده توانا شاخص و بارزند. در لابه لای صفحات این کتاب اندرزهای اندیشمندان برجسته و پیشرو را می خوانید که درباره ی صحت و اصالت این مباحث سخن می گویند. همچنین در پایان هر فصل مقالاتی پر معنا برای گیرایی کلام اضافه شده است.