آیا ایالات متحده یک قلمرو واقعی دموکراسی است؟
در این جلد کلاسیک و منحصر به فرد که به این سوال پاسخ می دهد، ویلیام بلوم یک مرور کلی از سیاست خارجی ایالات متحده در شصت سال ارائه می دهد. در زیر گزیده ای از نظریات را در مورد این کتاب مهم را با هم مرور کنیم:
“بهترین کتاب در این زمینه بسیار دور و دراز است.” – نوام چامسکی
“یک مرجع ارزشمند برای هر کسی که علاقه مند به انجام سیاست خارجی ایالات متحده است.” –
“من از آن بسیار لذت بردم.” – گور ویدال
” مفیدترین خلاصه تاریخ سیا.” – جان استاکول
“هر فصلی که می خوانم بیشتر و بیشتر عصبانی ام می کند.” – هلن کالدیکات
“یک اثر بسیار مفید و از نظر محتوا دلهره آور است.” – توماس پاورز، نویسنده و روزنامه نگار برنده جایزه پولیتزر
کتاب کشتن امید «مداخلات ارتش آمریکا و “سیا” پس از جنگ جهانی دوم» دریچه ای از اهداف سیاست خارجی آمریکا را ارائه می دهد.
ویلیام بلوم، تاریخدان آمریکایی، فعال سیاسی و منتقد سیاست های خارجی آمریکا است؛ این نویسنده در کتاب “کشتار امید” (killing hope) به شرح مداخلات مختلف آمریکا و سازمان سیا، اعم از نظامی، تروریستی، چنگ روانی و غیره در تقریبا 70 کشور مختلف از زمان جنگ جهانی دوم تا آخرین ویراست کتاب در سال 2004 پرداخته است؛ لحن جالب و علمی نویسنده، بسیاری از فعالان سیاسی و نویسندگان آمریکا از جمله “نوام چامسکی”، “گور ویدال”، “الیور استون”، “دکتر هلن کالدیکات” و غیره را به تحسین این نویسنده و تلاش های شجاعانه او برای پرده برداشتن از حقایق واداشته است.
در پایان جنگ جهانی دوم، هر آمریکایی با سن بیش از 40 سال به مدت 25 سال، یعنی میانگین دورهی لازم برای تولید عداوت، مورد تهمت ضدکمونیستی واقع شده بود.
کمونیسمستیزی، مستقل از پدر سرمایهداریاش، حیاتی از آن خود به وجود آورد. تعیینکنندگان میانسال خطمشی و دیپلماتها در واشینگتن، در دورهی پس از جنگ، ملتها، جنبشها یا افراد را به دیدهی کمونیستها و “ضدکمونیستها” میدیدند. آنان همچنان به خطمشی کاملا آشنای خویش در خصوص استقرار و یا حمایت از پلیدترین جباران جهان نیز پایبند هستند؛ جبارانی که از ظلم و تعدی آنها هر روز در صفحات روزنامهها سخن میرود. مانند کشتارهای بیرحمانهی روشمند، شکنجهی پیشرفته، شلاق زدن در ملا عام، شلیک سربازان و پلیس به اجتماعات و… در این راستا در کتاب حاضر بیانات مقامات عالیرتبه و میانپایهی واشینگتن، خطمشی آنها، اوضاع و احوال مجادلهآمیز جهانی و… بیان شده است. همچنین مطالبی دربارهی سازمان سیاه، روابط خارجی و نظامی ایالات متحده، دخالت حقوق بینالملل و… بازگو شده و در ادامه به جنگها و تجاوزات چین، ایتالیا، یونان، اروپای شرقی، سوریه، آلبانی، فرانسه، ویتنام، عراق، افغانستان، امپراتوری آمریکا و… در حدود سال 1940 تا کنون اشاراتی شده است.
در این اثر 56 منطقه از مناطقی که آمریکا در آن ها مداخله کرده است را بیان می کند.