بر خلاف آنچه در اقطار ما مشهور است، نگارش حكمت را ارسطو شروع ننموده بلكه به تصدیق افلاطون و ارسطو و نگارندگان دیگر حكمای قرون قبل نیز تصنیفات علمی و حكمتی داشتهاند و بعضی از فصول و ابواب آن كتابها در ضمن نگارشهای دیگران منقول است.
افلاطون بزرگترین حكما و از گرامیترین مربیان نوع بشر بوده است. ولیكن هر وقت بخواهیم در احوال و زندگانی شخص یا عقاید و تعلیمات او وارد شویم نمیتوانیم او را از سقراط كه مربی او بوده است جدا كنیم.
کتاب «شش رساله» از افلاطون شامل کتاب «حکمت سقراط و افلاطون» میشود که رسالههای دیگر افلاطون هم به آن اضافه شدهاست. این کتاب در واقع رسالههای کامل افلاطون است که با ترجمه محمدعلی فروغی منتشر گردیده است.فلسفه سقراط یکی از مهمترین موضوعات تاریخ فرهنگ باختر زمین است و تا به امروز جذبه ی اسرارآمیز او، اندیشه ورزان و هنرمندان بسیاری را تحت تاثیر عمیق خود قرار داده است.
در بخش های ابتدایی کتاب شاهکارهای افلاطون در حکمت سقراط که به دست استاد محمدعلی فروغی مشهور به ذکاءالملک ترجمه و نگارش شده است می خوانیم:
یونان که پیش از این در دیار ما تنها نزد دانشمندان معروف بوده یکی از دول شبه جزیره بالکان یعنی ممالک جدا شده از دولت عثمانی است لیکن یونان قدیم قسمتی از سواحل آسیای صغیر را هم شامل بود و یک عده آبادی های متفرق در اطراف دریای مدیترانه نیز از مستعمرات یا بلاد مهاجر نشین یونانی به شمار می امد یونان اصلی که تقریبا عین یونان امروزی بوده از حیث وسعت بیش از یک ایالت از ایالات فعلی ایران نیست….
چه خوب