عصای اسرارآمیز هشتمین کتاب از مجموعه کتاب های ماجراهای تن تن است. این کتاب نخستین بار در سال ۱۹۳۹ میلادی توسط هرژه نوشته، طراحی و به چاپ رسید.
عصای اسرارآمیز که در ایران با این نام شناخته می شود و نام اصلی کتاب، عصای پادشاه اوتوکار است، خبرنگار جوان به همراه سگ باوفایش میلو، راهی کشور خیالی سیلداویا می شوند. بوردوریایی ها به کمک جاسوسان خود موفق به دزدیدن عصای پادشاه سیلداویا شده، شاه را مجبور به استعفا می نمایند؛ ولی در نهایت تن تن موفق به پس گرداندن عصا به سیلداویا می شود. نام شخصیت منفور و خیانتکار داستان، موستلر که صدراعظم است ولی به شاه خیانت می کند ترکیبی از نام موسولینی و هیتلر است.
هرژه، در این کتاب، به صورت طنزآمیزی به نقد سیاست های آلمان نازی به خصوص تصرف اتریش پرداخت. داستان عصای اسرارآمیز نیز مانند دیگر کتاب های تن تن، در زمان انتشارش توانست به موفقیت تجاری زیادی دست پیدا کند.
در سال ۱۹۴۷، هرژه به کمک ادگار پی جاکوبز، این کتاب را برای انتشارات کسترمن بازطراحی کرد. در این کتاب، ما برای اولین بار با شخصیت بیانکا کاستافیوره آشنا می شویم. شخصیتی که به غیر از این کتاب، در هشت کتاب دیگر از سری کتاب های تن تن نیز حضور مستقیم دارد.
در کتاب های تن تن در تبت و سرزمین طلای سیاه، آهنگ های کاستافیوره از رادیو پخش می شوند و در کتاب پرواز شماره ۷۱۴، در فکر و خیال کاپیتان هادوک حضور دارد. کشورهای خیالی سیلداویا و بوردوریا نیز در کتاب های دیگر تن تن حضور دارند.