کتاب دختر کشیش نوشته جورج اورول، داستانی متفاوت از او نسبت به کتاب 1984 یا مزرعه حیوانات است. او دختر کشیش را در سال ۱۹۳۵ منتشر کرد. اورول در این کتاب بر خلاف بسیاری از نوشته هایش قلمی ساده برای بیان داستان انتخاب کرده اما مانند دیگر آثارش مخاطب را با داستانی انتقادی که ذهن را به چالش می کشاند مواجه می نماید.
دختر کشیش زندگی تک دختر یک کشیش متحجر را به تصویر می کشد که هر چند تا حدودی روحیه ی منحصر به فردی دارد، از کودکی تحت تعلیمات خشک و تحجر گرایانه ی پدرش رشد کرده است. جورج اورول در کاری بسیار خاص، حدود یک سوم از صفحات کتاب را صرف توصیف یک روز از زندگی «دوروتی» (شخصیت اصلی کتاب) با تمام جزئیات و اعتقاداتش، برای مهیا ساختن زمینه های ادامه ی داستان نموده و بعد از آماده شدن ذهن مخاطب باقی ماجراها را به راحتی نگاشته؛ کاری بی نظیر که تندی و کندی آن را در جاهای مختلف خیلی خوب کنترل کرده است.
ماجرا اینگونه ادامه می یابد که «دوروتی» با آن که خود را فوق العاده انسان باایمانی پنداشته و البته هرگز سستی و تنبلی در کار عبادت و کلیسا نداشته و تمام سختی ها، فقر و بی مسئولیتی های پدرش را بر دوش کشیده و حتی به خیلی از مردم فقیر و… کمک می نماید، زمانی که به علت دچار شدن به فراموشیِ مقطعی چند روزی به خانه نمی آید، از طرف پدر نیز همچون دیگر مردم دهکده که شروع به گفتن حرف های بی ربط و زدن تهمت های عجیب و غریب می نمایند، طرد و به یک ولگرد بی خانمان تبدیل شده و به دنیایی جدید پای می گذارد. دنیایی که او را دچار کشمکش های ذهنیتی در ارتباط با مذهب، فقر، پدرش، کلیسا و… می نماید.
همه ی ما جورج اورول را به عنوان خالق پادآرمانشهرها می شناسیم. منظور از پادآرمانشهر همان دنیای خیالی است که در کتاب های مزرعه ی حیوانات و 1984 با آن مواجه می شویم. در این جا قصد نداریم که کسی را بابت این موضوع شماتت کنیم بلکه به دنبال این هستیم تا به شما نشان دهیم که بزرگی و عظمت این دو شاهکار اورول چگونه دیگر آثار درخشان این نویسنده را به حاشیه برده است.
دختر کشیش با وجود این که دومین کتاب اورول است و نزدیک به یک قرن از نگارش آن می گذرد به زیبایی دغدغده ی انسان مدرن و کشمکش های او میان ایمان و بی ایمانی را توصیف می کند. رمان دختر کشیش نه تنها نسبت به سایر آثار جورج اورول بلکه نسبت به زمانه ی خود هم اثری جسور و متفاوت محسوب می شود و اورول مانند همیشه سنت ها و سیاست های کلیسای کاتولیک را مورد نقد و بررسی قرار می دهد.